Május 23-24-én rendezték meg VII. Nobel-díjasok és Tehetséges Diákok Találkozóját. A rendezvény fő meghívottja Bert Sakmann német fiziológus volt, aki 1991-ben kapott orvosi Nobel-díjat Ervin Neherrel közösen az egyedi ioncsatorna működésének vizsgálatáért, a patch-clamp technika felfedezéséért. A találkozót a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány szervezte.

Iskolánk 11 tehetséges diákja vett részt a találkozón. Hétfő délelőtt a Radnóti Gimnázium TERMOSZ laboratóriumában DNS vizsgálatot végeztek diákjaink. Délután meghallgattuk Bert Sakmann előadását, majd a Szent-Györgyi hallgatók számoltak be legfrissebb kutatási eredményeikről. Este gálavacsorán vettünk részt.

Kedden látogatást tettünk a Füvészkertbe, majd a találkozó zárásaként az alapítvány számolt be jövőre vonatkozó terveikről. Egy olyan programot készülnek megvalósítani, ami a tehetséggondozást új dimenziókba helyezi. A program fő célja, hogy a legtehetségesebb fiatal kutatókat Magyarországon tartsák, megteremtve ezáltal egy újabb hazai Nobel-díj elnyerésének feltételeit.

A csoportot Kiss Ildikó tanárnő szervezte és vezette.