2024. május 31-én tartotta Budapesten nyitó rendezvényét a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Partneriskola Programja. A 23 iskola részvételével induló program célja a médiatudatosság, gyermekvédelem, a médiaműveltség és digitális kompetenciák növelése, ezen a téren mintaprogramok megvalósítása.

Iskolánk egy médialabor létrehozásával, és mintaprogramok megvalósításával kapcsolódik a programba. A jövő tanévben például egy Erasmus plusz csereprogram projekt témája lesz a médiatudatosság, a projekthéten is lesz kifejezetten ehhez kapcsolódó projekt, de az is célunk, hogy a médiapedagógia nagyon különböző területeken segítse a tanulási folyamatokat. Emellett a MNHH több módon támogatja a program megvalósulását, például szakemberek bevonásával, kiadványokkal és a Bűvösvölgy látogatásának támogatásával.

A projektindító rendezvényen a programba bekapcsolódó többi piarista intézménnyel is közösen vettünk részt.

A projektben létrehozandó médialaborhoz kapcsolódó beszerzéseket a MNHH mintegy 7,5 millió forinttal támogatja. A program tartalmilag kapcsolódik más fejlesztési projektjeinkhez, mint az Erasmus plusz, az Öveges Diáklabor és Selye János Diáklaborhálózat, Nemzeti Tehetségprogram vagy a digitális pedagógiai fejlesztéseink.

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-05/20240531_143559.jpg?h=e315de9c&itok=hH85uy3x