Folytatódnak a nyitott foglalkozások a Kecskeméti Piarista Iskolában

A következő hirdetett szakkör május 6-án indul, és az informatika területére irányul:

Május 6-án, hétfőtől folytatódik a Kecskeméti Piarista Iskolában működő Öveges Diáklaborban az Informatika szabadegyetem. A mostantól rendszeresen jelentkező szakkör az informatika alkalmazásainak széleskörű tárházát öleli fel. Célja a labor által kínált rengeteg lehetőség biztosítása mindazok számára, akik érdeklődnek az informatika iránt.

A most induló, ötalkalmas foglalkozáson a robotika témakörébe nyerünk bepillantást. A MakeBlock építőkészlet segítségével először megépítjük a járműveket. A robotokra csatlakoztatott karok, motorok és érzékelők ezután a Te programodnak köszönhetően életre kelnek! Különböző kihívásokat teljesíthetsz: robotod szállíthat kamerát (telefont), kulacsot, de akár viselkedhet "csak" önvezető járműként is.

 Az aktuális projekt öt alkalmat ölel fel, alkalmanként két-két tanórán át foglalkozhatnak a diákok saját projektjeik megvalósításával. A jelentkezés egy-egy projekt teljes időtartamára vonatkozik.

A diákok két fős csoportokban, vagy egyénileg is jelentkezhetnek. A részvételhez nem szükséges az Iskola diákjának lenni. A részvétel díjmentes.

Helyszín: Kecskemét, Piaristák tere 5., Öveges Diáklabor

Gyakorlat idő tartama 90 perc, 15.00-16.45-ig.

Jelentkezni az alábbi űrlapon lehet: https://forms.gle/WgGwCM6q8kXyZnbeA

Részletes információ az alábbi weboldalon érhető el: http://itsze.hu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További tervezett szakkörünk május 16-án indul:

ÉpíTech szakkör – Elektromos gokart/roller

 

Május 16-án technológiai szakkör indul a Czollner téren. A foglalkozásokat 13-16 éves diákoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a mérnöki-, műszaki tudományok iránt és szívesen építenek használható elektromos gokartot/rollert a diáklabor Infento készleteiből.

 

Hasznos lehet ez számodra, ha a pályaválasztás során érdeklődsz a műszaki középfokú oktatás területei iránt. Az építőkészletek jól fejlesztik a matematikai készségeket (becslés-mérés, szögek, derékszög-párhuzam), a műszaki gondolkodást, szem-kéz koordinációt, csapatmunkát, műveleti utasítások végrehajtását, rajzolvasást, alkatrészazonosítást és általános technikai ismereteidet is bővítheted (szerszámok, csavartípusok).

Ajánljuk akkor is ha már a műszaki középoktatásban tanulsz és bővítenéd vagy alkalmaznád a meglévő tudásodat, esetleg csak egy jót játszanál, építenél.

 

A foglalkozás sorozat 4 alkalomból áll, ahol egy gyakorlat idő tartama 90 perc, 15.00-16.30-ig.

Helyszín: Kecskemét, Czollner tér 5., Technológia terem

Jelentkezni az alábbi űrlapon lehet: https://forms.gle/z2hUsBU5izhkMxUc6

Részletes információ laborunk honlapján érhető el az aktuális foglakozásaink között: https://www.kecskemet.piarista.hu/ovegesdiaklabor/cimlap

 

 

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-04/P1600196.JPG?h=a965a430&itok=sZfjhkAI