2024. március 21.-én került sor a budapesti Lauder Javne Iskola által indított Lauder Innovációs Maraton (Limit 2024) online elődöntőjére. A verseny során 3 fős diák csapatok mérhették össze tudásukat, kreatív, innovatív gondolkodásukat többek között az energia, a mesterséges intelligencia és az űrkutatás területén.

A megmérettetésen (melyről bővebb információ a lim.lauder.hu oldalon olvasható) 26 iskola 64 csapata vett részt az egész országból.

A Kecskeméti Piarista Iskola "BTG" nevű csapata -mint egyike a leginnovatívabb ötleteket hozó 10 csapatnak-bejutott a május 16-17.-én, Budapesten megrendezésre kerülő maratoni, 24 órás döntőbe, mely során szakértő mentorok segítségével dolgozhatják majd ki ötleteiket. 

A csapatot Bacsa Benjamin 10.d, Tassy Péter 9.c és Gubicza Marcell 9.a osztályos tanulók alkotják, az elődöntő tapasztalatairól a következőket írták:

"A LIMIT verseny első fordulója online zajlott. Az 1. feladat egy kérdőív volt, amin az energia, a mesterséges intelligencia és az űrkutatás témakörében kellet kérdésekre felelnünk.

A 2. feladatban dönthettünk, hogy milyen témakörben akarunk dolgozni, mi az energiával kapcsolatos problémákat oldottuk meg, erre összesen 20 percünk volt és kaptunk 2-3 percet prezentálni a probléma megoldásokat.

A 3. feladatban az előtörténet az volt, hogy egy idegen civilizációtól a világűrben kaptunk egy üzenetet és erre kellett választ írnunk, el kellett döntenünk, hogy üzenetet, videót, vagy egy képet küldünk nekik. A feladat megoldásunkat emailben kellett elküldeni aznap éjfélig.

Nagyon tetszett, hogy itt nem a képletek, hanem az életre rátermettségünk, a spontán megoldóképességünkre volt szükség. Szerintünk kifejezett nehézségbe nem ütköztünk, minden szuperül haladt."

A verseny a Selye János Diáklaborhálózat program részeként valósul meg.

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-03/N%C3%A9vtelen_1.jpg?h=fd8356a7&itok=tNIwifSj