Április 8-án, hétfőn rajtol a Kecskeméti Piarista Iskolában működő Öveges Diáklaborban az Informatika szabadegyetem. A mostantól rendszeresen jelentkező szakkör az informatika alkalmazásainak széleskörű tárházát öleli fel. Célja a labor által kínált rengeteg lehetőség biztosítása mindazok számára, akik érdeklődnek az informatika iránt.
A hamarosan induló foglalkozás a mérések és az adatfeldolgozás területeibe kínál izgalmas bepillantást. A résztvevők a közelmúltban beszerzett SenseBox mikrovezérlők segítségével mérhetik meg a környezetük történéseit, például az autók kipufogóház-kibocsátását, vagy éppen a fotoszintézis intenzitását különféle környezetekben.
A mért adatokat (hőmérséklet, páratartalom, UV fénymennyiség, fényerősség, szálló por, talajnedvesség...) az eszköz eltárolja, így a résztvevők a mérések befejezését követően a kielemzik azokat az Excel eszköztárának segítségével.

Az aktuális projekt négy alkalmat ölel fel, alkalmanként két-két tanórán át foglalkozhatnak a diákok saját projektjeik megvalósításával. A jelentkezés egy-egy projekt teljes időtartamára vonatkozik.

A diákok két fős csoportokban, vagy egyénileg is jelentkezhetnek. A részvételhez nem szükséges az Iskola diákjának lenni. Ehhez mindössze EZEN AZ ŰRLAPON kell jelentkezni. A részvétel díjmentes.

Részletes információ az alábbi weboldalon érhető el: http://itsze.hu/

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-03/20240205_104916.jpg?h=5fdcaa24&itok=vmd9skVu