Intézményünk már több éve minden alkalommal sikeresen vesz részt a Nemzeti Tehetség Program pályázatain. Az erre a tanévre beadott programunk is a támogatottak között szerepel. Ennek részeként a Kecskeméti Piarista Gimnáziumban olyan diákok kapnak támogatást, akik különleges tehetséggel rendelkeznek és érdeklődést mutatnak a tudományok és művészetek iránt.

Az elmúlt időszakban négy izgalmas foglalkozást szervezett iskolánk a diákkutatók számára, melyek során különböző tudományágakban mélyedhettünk el.

A 'Tehetség, készség, képesség és érdeklődés' című foglalkozás arra ösztönözte a résztvevőket, hogy felfedezzék saját képességeiket és érdeklődési területeiket.

A 'Halboncolás' című foglalkozás biológiai témában nyújtott lehetőséget számunkra, hogy közelebbről megismerjük a halak anatómiáját és biológiai felépítését. Ez a gyakorlatias megközelítés segített abban, hogy elmélyedjünk a tudomány iránti szeretetünkben és érdeklődésünkben.

A 'Geotermikus energia' foglalkozás során sok látványos kísérleteket végeztünk az Öveges Laboratóriumban, melyek segítségével a résztvevők megismerhették a geotermikus energia jelentőségét és alkalmazását.

A 'Homok a Duna-Tisza közén' című foglalkozásunk szintén nagy érdeklődésre tartott számot. Az Öveges Laboratóriumban végzett kísérletek és megfigyelések révén betekintést nyerhettünk a folyók környezeti hatásaira és a homok mozgására vonatkozó tudományos kutatásokba.

Ezek a foglalkozások nem csupán lehetőséget kínálnak nekünk a tehetségünk kibontakoztatására és a tudományokban való elmélyülésre, hanem inspirációt is nyújtanak számunkra a jövőbeli pályaválasztásához. Várjuk a következő izgalmas kutatási lehetőségeket, melyek segítségével tovább fejleszthetjük tudásunkat.

Gubicza Marcell 9.a

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-02/Programok%20monta%CC%81zs.png?h=9f20e5d8&itok=liUHoybS