2017. 10. 04.

Október 4-én a nyitónappal kezdte meg az idei TESZI-évet a 10. évfolyam.

A Közösségi Szolgálat régóta része iskolánk életének, néhány éve azonban az érettségi megkezdésének feltétele is, hogy a diákok végezzenek ilyen jellegű munkát. Ez nálunk nagyrészt a Tevékeny Szeretet Iskolája programhoz kötődik: a diákok főként karitatív tevékenységekbe kapcsolódnak a tanév során.

A nyitónapon az EGYMI Juhar utcai és Nyíri úti intézményeibe látogattunk, ahol foglalkozásokon, tanórákon vettünk részt óvodai, általános iskolai vagy szakiskolás csoportokban. Diákjaink bepillanthattak az itteni fiatalok mindennapjaiba, az állapotukkal járó nehézségekbe, de azt is láthatták, hogy a nevelők milyen nagy türelemmel és szeretettel tanítják, irányítják a gyerekeket.

A gimnáziumba visszafelé tartó úton érzékenyítő gyakorlatot végeztek a tanulóink: mozgás- látás-és hallássérültek helyzetébe képzelhették magukat kerekesszékek, szemlekötők és füldugók segítségével. Így a társaikra utalva, egymást vezetve a kiszolgáltatottság érzését is átélhették a diákok.

Reméljük, hogy a TESZI-nyitónap hozzájárult ahhoz, hogy nagyobb empátiával, odafigyeléssel forduljanak fiataljaink a fogyatékkal élő embertársaik felé, és sokan választják majd TESZI munkaként is segítésüket.

Iványosi-Szabó Andrea TESZI koordinátor

Submitted by nagy.attila on