2025. 02. 17.

A projekt héten 2025. február 3-7-ig az óvodától a gimnáziumig különböző izgalmas témákkal dolgoztunk a projekt módszer keretein belül. Tanultunk, de másképp.

A harmadik évfolyamon azt vizsgáltuk, hogyan kerül a kenyér az asztalunkra. Sokat tanultunk az egész folyamatról a talaj előkészítésétől kezdve a kemencében kisült kenyérig. Folyamatábrákon is elemeztük miként történt ez régen és miként történik napjainkban. Videókon láttuk a mag csírázásának csodáját, hogyan lesz a magból élet, cseperedik a növény, beérik a gabona, learatják, lisztet őrölnek, kenyeret sütnek, mely életet ad. Hittan órán a Kenyér a Bibliában témával igehelyeket vizsgálva jutottak el a gyerekek a kovásztalan kenyéren át az Eucharisztiáig, az Élet Kenyeréig.

 Poharakban búzamagot csíráztattunk. Kísérleteztünk, beáztatott magból kinyertük a sikértartalmat. Rajzoltunk, jegyzeteltünk. Malom maketteket készítettünk papírból és Anikó nénivel Lego WeDo programozással.

A negyedik napon kenyeret dagasztottunk, az ötödik napon kisütöttük a kicsi cipókat, majd a csoportok szendvicskészítő versenyen mutatták meg kreativitásukat. Munkájukat nemzetközi zsűri értékelte, melynek tagjai a spanyolországi Tafalla piarista iskolájából iskolánkban tartózkodó Asun és Maria tanárnők valamint Angelika, gimnáziumunk tanárnője voltak.

Submitted by csujane.julianna on