Az október eleji, színpompás díszmadarakat felvonultató kiállítás-látogatásuk után – szintén a tananyaghoz kötődően – újabb színes, de apró élőlényekkel ismerkedtek különleges módon a 9. c osztály biológia tanulmányi területű tanulói. A mai napon ugyanis vendégük volt Dr. Vidács Anita, a SZTE Mérnöki Karának tanárnője, akitől a mikrobákkal kapcsolatos ismereteiket bővíthették. A Kik laknak az élelmiszereinkben? című kihelyezett foglalkozás keretében ismerkedtek „jó” és „rossz” mikrobákkal, azok életmódbeli jellemzőivel, terjedési módjaival.
Az élelmiszerekben előforduló hasznos és káros mikroorganizmusok bemutatása során megismerték az egyes mikrobákat, amelyeket Petri-csészében képzett telepeik segítségével morfológiailag tudtak vizsgálni, ezáltal is átfogó képet kaptak, hogy egyes mikrométeres élőlényeknek milyen élelmiszerbiztonsági vonatkozásaik vannak.
Ezúton is köszönjük Tanárnőnek, hogy eljött iskolánkba erre a nagyon hasznos interaktív foglalkozásra.
Gyurcsányi Emilia, szaktanár