10 éves a kecskeméti Piarista óvoda
2024. 10. 13.

2024. október 11-én ünnepelte kecskeméti Piarista óvodánk fennállásának 10 évfordulóját. Fontosnak éreztük, hogy óvodás gyermekeink átéljék az ünnep örömét és szépségét, a családok bepillantást nyerjenek az óvodánkban folyó szakmai munkába, és vendégeink jól érezzék magukat piarista közösségünkben. 

Délelőtt 10 órakor a Pitypang csoportban gyűlt össze óvodánk apraja-nagyja. Első alkalommal viseltük szívünk felett az óvoda emblémájával készült kitűzőt, amit örömmel nézegettek, simogattak a gyerekek, s ami számunkra az összetartozás egyszerű, kézzelfogható jele lett. Németh Éva óvodapedagógus, aki kezdetektől óvodánk munkatársa, örömmel mondta el óvodánk születésének történetét a gyermekeknek, hogyan álmodták meg a piarista atyák az óvodát, s hogyan alakították át az épületet, ahol korábban nővérek éltek. A nagycsoportos gyermekek vidám műsorral ajándékoztak meg bennünket, megmutatva a kisebbeknek, mivel szereznek majd örömet délután a meghívott vendégeinknek. A dalos játékokat, verseket, imádságokat Hajagosné Csernák Gizella és Miklós Enikő óvodapedagógusok vezetésével tanulták meg a gyermekek. 

Az ünnepre Kovácsné Huszthy Anna óvónéni minden csoport ajtajára saját kezűleg készítette el a csoport nevét ábrázoló ajtódíszt, Pitypanggal, Napraforgóval és Kamilla virággal. A délelőtt nagy meglepetése volt az óvoda születésnapi csokoládétortája mindhárom csoport számára. 

Meghívott vendégeinket délután 15 órára vártuk. Mikulás Domonkos főigazgató úr hálás szívvel beszélt a piarista óvoda 10 éves kecskeméti jelenlétéről. A Gondviseléstől gyönyörű időt kaptunk ajándékba, így az ünnepséget ugyanazon a helyen, az óvoda bejárata előtti részen tudtuk megtartani, ahol 10 évvel ezelőtt a Szentlélek segítségét kérve adták át, és áldották meg az új épületet, és a születő óvodai közösséget. Jubileumi ünnepünkre Budapestről, Hédervárról, Nagykanizsáról, valamint Kecskemét városából érkeztek vendégek. Velünk ünnepelt Zsódi Viktor Sch.P. tartományfőnök atya, aki a jövőbe vetett reménnyel kívánta, hogy óvodánk 10, 20, 100 év múlva is fogadhassa a legkisebbeket. 

Óvodásaink csillogó szemmel adták elő műsorukat, s örömmel láttuk, hogy mennyire élvezik a mozgás, ének, imádság, a felnőttekkel való közös hálaadás örömét. Különleges színfoltja volt ünnepünknek egykori óvodásaink, s azóta a Piarista iskolába járó növendékeink zenés és prózai előadása. Zakály Attila és felkészítő tanára csellójátékkal, Hajma Hanna népdalcsokorral, Takács Zénó klarinétjátékával, Kovács Kinga és Dániel duettjével tette még szebbé ünnepünket. Hajagos Gellért Lukács evangéliumából olvasta fel azt a részt, ami Jézus gyermekek iránti szeretetének példáját állítja elénk. Jó volt hallani azt az evangéliumi részt, amit Kalazanci Szent József, óvodánk védőszentjének ünnepén, évek óta átelmélkedünk.

"Kezdjen ajkam víg éneket, örök hálát mondjon Neked. Zengje hegyen-völgyön át, jóságodnak himnuszát. Amen." (Gyermekimádság óvodások számára)

Az ünnepség végén hívtuk és vártuk vendégeinket, hogy tekintsék meg az óvodánkat, amit kiállítással, és a gyermekek munkáival tettünk még szebbé. A közös együttlét szeretetvendégséggel zárult.

Köszönet a nap minden percéért!

Szabó Krisztina óvodavezető

 

 

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-10/DSC_0002_0.JPG?h=6eebc5fd&itok=r9Oo-2fs
Submitted by szabo.krisztina on