2023. 05. 07.

A gyerekek mindig nagyon nyitottak a változásokra,az új ötletekre. Kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért. A témahét foglalkozásain ehhez kapnak ötleteket, ismereteket és eközben felismerhetik, ők mit tehetnek a változásért. 

A 6.c osztállyal április 27-én részt vettünk az Arborétum  Fenntarthatósági Témahét (Víz, egészségvédelem, felelős fogyasztás, hulladék) programjában. Az élővilág sokszínűségét és az erdő fenntartását mutatták be az arborétum szakemberei. NAgy felfedezés volt a gyerekeknek, hogy a tyúkhúr ehető gyom. 

Marozsi Edina közreműködésével a többi osztályban újrahasznosítással készültek díszdobozok a kidobásra váró cipős dobozokból.

Tompáné Anikó segítségével, fogadalmakat írtak az ötödikesek a fenntarthatóbb jövőért, mit tehetnek ők a Föld megóvásáért.

A DÖK szervezésében csatlakoztunk a pontvelem.hu Szelektív Hulladékgyűjtési akciójához. A gyűjtés május 19-ig tart. Az 5 hetes verseny célja a háztartásokban keletkező használt elemek és mobiltelefonok iskolai begyűjtése és újrahasznosítása. A GyűjtsVelem Programban, a gyűjtött hulladékokért cserébe a diákok pontokat kapnak, amelyek a www.pontvelem.hu oldalon rögzítésre kerülnek.  

Csatlakoztunk a ZöldOkos Kupa Magonc 5-6. évfolyamosoknak szóló, saját iskolán belül megrendezésre kerülő 3 fordulós csapatversenyéhez, amelyre a verseny megrendezését vállalva regisztráltunk. 

Kis lépésekkel, de haladunk a környezetünk megóvásának útján. 

 

Természettudományos Munkaközösség

Submitted by balind.aniko on