2023. 05. 06.

Elballagott a három végzős osztály. Május 5-én kora délután a végzősök a tanáraiktól búcsúztak. Ezután ünnepségünk első része a díszteremben zajlott, ahol az énekszóval bevonuló végzősöket, Jóvér Dorottya 11.A osztályos tanuló köszöntötte. A dísztermi ünnepség kezdetén a 12. évfolyamosok átadták a zászlót a 11. évfolyamos diákoknak. A 11. évfolyamosak bucsúztató szavait Boda Zsófia 11.A osztályos diák tolmácsolta, majd Duda Dániel 12.A és Bányai Barnabás 12.B osztályos diákok köszöntek el a végzősök nevében az alma matertől, tanáraiktól és diáktársaiktól. Ezután Mikulás Domonkos igazgató búcsúzott tőlük, végül Oláh Jázmin 12.C osztályos tanuló adta elő versét.

A díszteremben zajló ünnepséget az iskola épületének utolsó, ünnepélyes körüljárása, a ballagás követte. Iskolatársak sorfala között haladtak végzőseink, és vonultak át a piarista templomba. A vendégek idén is csak a belső udvarba jöhettek be. A templomban Mikulás Domonkos igazgató úr köszöntötte a diákokat, majd felolvasta Zsódi Viktor tartományfőnök úr ballagóknak írt levelét. 

Az ünnepséget követő szentmise főcelebránsa Nagy Attila piarista atya volt. Köszönet az énekes liturgikus szolgálatért: Fehérvári Gábor tanár úrnak és az énekkarnak.

Hálás köszönet illeti a végzősök osztályfőnökeit és a pedagógusokat, az elmúlt évek nevelő-oktató munkájáért. Osztályfőnökök voltak:

  • Tősér Anna (12.a)
  • Matusz Gabriella (12.b)
  • Bezsenyi Boglárka (12.c)

Köszönjük szépen továbbá a munkáját:

  • a ballagási ünnepség előkészületeiben részt vevő 9-11. évfolyamos diákoknak, osztályfőnökeiknek,
  • az ünnepség zavartalan lebonyolítását segítő pedagógusoknak,
  • iskolánk műszaki munkatársainak,
  • a beszámoló fényképeiért pedig Lőrinc Barna 11.C és Tisóczky Márton 10.C osztályos tanulóknak.

Az ünnepet a jövő heti érettségi vizsgák követik, melyhez a tantestület minden tagja nevében sok sikert kívánunk diákjainknak!

Gere Lajosné intézményegység-vezető

Submitted by gerene.zsuzsa on