2023. 03. 16.

A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban 2023. március 11-én, szombaton rendezték meg a Vármegyei Történelemverseny 2022/2023. tanévi döntőjét. A több évtizedes múltra visszatekintő verseny Bács-Kiskun Vármegye legjelentősebb ilyen tárgyú tanulmányi versenye a 10. évfolyamos tanulók számára.

Két írásbeli forduló után 6 iskola 10 versenyzője bizonyíthatta felkészültségét egy egyetemes (a római köztársaság válsága) és egy magyar történelmi feladat (IV. Béla és a tatárjárás) kifejtése során. A két feladatot a versenyzőknek a háromtagú zsűri előtt kellett jól felépítetten, lényegre törően bemutatni a rendelkezésre álló 10 percben, az értékelésnél a tartalmi és szerkezeti megformáltság mellett a téma- és időtartást is fontos szempont volt.

A 2. forduló és a szóbeli döntő eredményeinek összesítése alapján iskolánk tanulója, a 10.a osztályos Czakker Ferenc (felkészítő tanár Gáspár Judit) szerezte meg az első helyet. A hagyományok szerint a következő évben a győztes tanuló iskolája rendezi a versenyt. Ehhez a kiemelkedő teljesítményhez szívből gratulálunk.

 

Submitted by gaspar.judit on