2023. 02. 08.

2023. február 3-5. vettünk részt Kiskunhalason a 49. II. Rákóczi labdarúgó tornán. Már a sorsolás is újdonságot hozott csapatunk számára. A rendező II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum csapatával mérkőzhettünk meg a nyitó mérkőzésen 1000 fő hazai szurkoló előtt, akit még hazai pályán sohasem sikerült megverni. A mérkőzést 3:1 –re megnyertük!

A következő két mérkőzést is győzelemmel zártuk. A Dékáni Szakképző Iskola csapatát 3:1 – re a Sepsiszentgyörgy csapatát 3:2 – re győztük le.

Az utolsó csoportselejtező meccsen a Constantinum Gimnázium ellen már a 2:1 – es vereség is elég lett volna az elődöntőbe kerülésért. A hátralévő 5 percben még 1:0 – ra vezettünk. A mérkőzés hajrájában sajnos a csapatunkkal történt valami, ami a mérkőzés hajrájában 4:1 – es vereséget hozott. Csoportunkban a körbeverés és a rosszabb gólarányunk miatt a 3. helyet szereztük meg, így pótselejtezőt kellett játszanunk az elődöntőbe kerülésért.

A pótselejtezőben a később a kupát is megnyerő Szilády Áron Református Gimnázium csapatát kaptuk. 3:3 – as döntetlen után hatméteres büntetőrúgások következtek. A büntetőbárbajt sajnos elveszítettük!

Iskolánk eddigi Rákóczi Kupás eredményeit tekintve az idei szereplésünk hozta a legjobb helyezést. A csapatunk az 5. helyet szerezte meg.

Geiger Ábel Fair Play Díjat nyert. A Constantinum Gimnázium elleni meccs hajrájában olyan sportszerű döntést hozott, ami megakadályozta, hogy a Constantinum csapata a játékvezetői döntés következtében emberhátrányba fejezze be a mérkőzést.

Gratulálunk a csapat tagjainak a nagyszerű játékért, amivel kivívták a szakma és az ellenfelek tiszteletét!

Csapattagok:

Andristyák Máté

Farkas Bálint

Geiger Ábel

Győri Ágoston

Kovács Martin

Móczó Marcell

Palatinus Zalán

Simó Norbert

Solymosi Áron

Tarnóczy László

Vazul Attila testnevelő és edző

Submitted by vazul.attila on