2022. 06. 12.

Az idei tanévben  harmadszor indult el a Trastevere projekt, hogy egy kicsit próbáljunk változtatni a világon. A kecskeméti iskolából 4 csapat vett részt (2 csapat általános iskolából és 2 csapat a gimnáziumból).

2022.június 10. volt a záró alkalom, ahol a megérkezés után egy ajándékcsomaggal leptek meg a szervezők. Ezután Szakál Ádám Márton SchP, a Piarista Rend Magyar Tartományának tartomány főnöke és a projektek elkészítését nyomon követő koordináta csapat tagjai köszöntöttek minket. Ezután a Bingó nevű játék segítségével megismerkedtünk a többi Piarista iskola meghívott diákjaival. Lehetőségünk volt együtt értékelni az idei projektek elkészítésének a folyamatát. Kifejtettük egymásnak az érzéseinket, mi volt a projekt elkészítésében az öröm/nehézség, mit tanultunk ebből, sőt még azon is elgondolkodtunk, hogy mehetne még gördülékenyebben maga a projekt készítés.

Mindezek után közösen fogyasztottuk  el az ebédet, majd átmentünk a Tartományfőnökségre ahol először a Migration Aid-től érkező önkéntes mesélt nekünk a Magyarországra érkező ukrán menekültek helyzetéről. Ezután a budapesti Piarista Iskola igazgatója számolt be az iskola menekültekért folytatott munkájáról. A beszámolók után két műhelymunkában vehettünk részt, ahol-felváltva két csoportban Szabó László SchP  piarista szerzetes révén betekintést kaptunk a sátoraljaújhelyi Piarista működésről és megismerkedtünk a Magosfa szervezet munkájával.

Az alkalom zárásaként mindenki meglepetésben részesült, a projekt résztvevőit egy nagy tortával és tűzijátékkal ünnepelték. Többféle ízben is választhattunk, ezáltal mindenkinek nagy örömet okozva.

 

Mindenki nagyon jól érezte magát, és élményekkel telve érkeztünk haza.

 

Minden csapatnak szívből gratulálunk!

Réfi Janka

9.a

Submitted by keresztes.aniko on