2022. 05. 01.

Elballagott a három végzős osztály. Április 29-én kora délután a végzősök a tanáraiktól búcsúztak. Ezután ünnepségünk első része a díszteremben zajlott, ahol az énekszóval bevonuló végzősöket, Füzes Csenge és Oláh Jázmin 11.A osztályos tanulók köszöntötték, majd Mikulás Domonkos igazgató búcsúzott tőlük. Rónay Adél és Tőzsér Imre Márk 12.C osztályos diákok köszöntek el a véágzősök nevében az alma matertől, tanáraiktól és diáktársaiktól. A 11. évfolyamosak bucsúztató szavait Csík Jázmin 11.A osztályos diák tolmácsolta, végül Aranyosi Ervin: Hétköznapi ima című versét,  Molnár Csenge, 9. osztályos tanuló adta elő. A dísztermi ünnepség zárásaként a 12. évfolyamosok átadták a zászlót a 11. évfolyamos diákoknak.

A díszteremben zajló ünnepséget az iskola épületének utolsó, ünnepélyes körüljárása, a ballagás követte. Iskolatársak sorfala között haladtak végzőseink, és vonultak át a piarista templomba. A vendégek idén is csak a belső udvarba jöhettek be. A templomban Mikulás Domonkos igazgató úr köszöntötte a diákokat, majd Nyeste Pál tanár úr felolvasta Szakál Ádám Márton tartományfőnök úr ballagóknak írt levelét. 

Az ünnepséget követő szentmise főcelebránsa Nagy Attila piarista atya volt. Köszönet az énekes liturgikus szolgálatért: Szekér Annának, Sümegi Csabának, Szabó Gellértnek és Tasi Péternek.

Hálás köszönet illeti a végzősök osztályfőnökeit és a pedagógusokat, az elmúlt évek nevelő-oktató munkájáért. Osztályfőnökök voltak:

  • Kiss Ildikó (12.a)
  • Kőrös Henriett Katalin (12.b)
  • Turjánszkyné Tapodi Katalin (12.c)

Köszönjük szépen továbbá a munkáját:

  • a ballagási ünnepség előkészületeiben részt vevő 9-11. évfolyamos diákoknak, osztályfőnökeiknek,
  • az ünnepség zavartalan lebonyolítását segítő pedagógusoknak,
  • iskolánk műszaki munkatársainak,
  • a beszámoló fényképeiért pedig Lei Noel 11.A és Lőrinc Barna 10.C osztályos tanulóknak.

Az ünnepet a jövő heti érettségi vizsgák követik, melyhez a tantestület minden tagja nevében sok sikert kívánunk diákjainknak!

Gere Lajosné intézményegység-vezető

Submitted by gerene.zsuzsa on