2022. 04. 27.

Iskolánk hagyományai közé tartozik az évente megrendezésre kerülő egészségnap. A felső tagozaton az osztályfőnökök különböző programokat szerveztek , hogy együtt tegyünk az egészségünkért. Gyermekünk egészségének megőrzéséhez és optimális fejlődéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű mozgás, pihenés ,és ezen kívül pedig a tápanyagban gazdag, változatos étkezés. 

Az 5.a osztály a TST Dance Studio vendége volt egy world jumping órára. Az órán a kardió és az erősítő gyakorlatokat is egy mini trambulinon hajtották végre a diákok fantasztikus zenei aláfestéssel.  Köszönjük Váczi Nikinek a jó hangulatú edzést!

Az 5.b osztály tanulói különböző ízű és színű gyümölcsturmixokat (smoothie) készítettek az egészségnapon. Alapanyagnak almát, narancsot, banánt, kiwit és sárgarépát használtak fel. Csoportokban hámozták és darabolták a gyümölcsöket, majd a tankonyhában található smoothie készítő géppel turmixoltak.

Az 5.c osztály tanulói megtudhatták az egészségnapon, milyen hatása lehet a gyümölcsöknek a testünkre, melyik  milyen vitamint tartalmaz és azután közös saláta készítéssel meg is kóstolhatták ezeket.

A 6.a osztály az iskola udvarán piknik délutánt tartott. Csupa egészséges finomság került elő. A jókedvüket a közös csapatjátékok fokozták.

A 6.b osztály  az Öveges Laborban kísérlet sorozatot végzett a tápanyagokkal kapcsolatban. Vizsgálták a vitaminok jótékony hatását is, illetve gyümölcssalátát készítettek.

A 6.c osztályban a főszerep a mozgásé volt, a Benkó Zoltán Szabadidőközpont legmagasabb pontjára sétáltak fel. A tó partján a természetet csodálták.

A 7.a osztály tanulói az Országos Mentőszolgálat Életmentő mobilalkalmazásával ismerkedtek meg, illetve gyümölcssalátát, turmixokat és avokádó krémet készítettek.

A 7.b osztály tanulói egészséges gyümölcsöket, zöldségeket hoztak, és gyümölcssalátát készítettek. Az alapanyagok közül a magvak sem hiányoztak.

A 8.a-sok az osztály egy tanulója által készített, egészséges életmóddal kapcsolatos kvízt oldottak meg, majd a tornateremben mozgással, konkrétan labdajátékokkal tettek az egészségükért, nem mellékesen az osztályközösség egységét is előmozdítva.

A 8.b és 8.c osztályok az egészséges életmód részeként a sport szerepére hívták fel a figyelmet. Ennek jegyében a fiúk a focipályán, a lányok a röplabdapályán mérték össze ügyességüket.  A cél nem elsősorban a győzelem, hanem a jó hangulat, a közös játék öröme volt.

Submitted by tompane.aniko on