2022. 03. 28.

 

 

Az idei nagyböjti lelki napunk Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére esett, és ennek megfelelő témát választottunk hozzá: Mária igenje - piarista hivatás - a mi hivatásunk. A napot ünnepi szentmisével kezdtük, melyet Nyeste Pál SP  celebrált. Prédikációjában bemutatta a hivatás isteni és emberi oldalát, beszélt saját hivatásának kibontakozásáról, próbatételeiről, a mise végén pedig adott néhány szempontot a hallottak feldolgozásához. A mise után osztálykeretben folyt tovább a lelki nap: beszélgetések, játékos feladatok, dramatikus gyakorlatok segítségével igyekeztünk közelebb jutni a hivatás titkához. Megállapítottuk, hogy mindenki kap valamilyen hivatást Istentől, amelyet meg kell találnia és akár áldozatok árán is meg kell valósítania, mert csak így kerülhet a helyére, így lehet boldog, így válhat igazán önmagává.

A nap végén ismét a templomban gyűltünk össze: minden osztályból egy-egy tanuló felolvasta az osztály közösen írt fohászát hivatásunk megtalálásáért és az abban való kitartásért, majd Ferenc pápa felajánlásához kapcsolódva könyörögtünk Szűz Máriához, a Béke Királynőjéhez az ukrajnai háború mielőbbi befejezéséért és az egész világ békéjéért.

A lelkinapra való felkészülést segítette a szintén ezen a héten tartott szentgyónás, melyen nagyon nagy számban vettek részt diákjaink.

   Telek Péter Pál és Bogár-Szabó Ádám  szervezők

Submitted by bogar-szabo.adam on