2022. 03. 05.

Március 2-án a hatodik évfolyam mindhárom osztálya elutazott Budapestre, hogy megtekintse a Fővárosi Nagycirkusz 'Tavaszváró' című műsorát. 

A regisztráció után a hatalmas tömegben megtaláltuk ülőhelyeinket és nem sokat kellett várnunk az előadás kezdetére. A délutáni program egy magyar artista lengőkötél számával kezdődött, majd változatos produkciókban volt részünk: akrobaták, erőemelők majd egy orosz és egy kazahsztáni ugrócsoport színvonalas műsorszámát láthattuk. Egy Mongóliából érkezett artistaművész egyre magasabbra épülő székekből álló tornyon mutatja be trükkjeit. Ezekhez a számokhoz fejlett egyensúlyérzék, hajlékonyság és jó fizikai kondíció szükséges. Elmaradhatatlan volt a bohóc, és külön öröm volt számunkra, hogy a nemzetközi előadók sorában még két magyar fellépőt láthattunk: egy 17 éves nagyon ügyes zsonglőr fiút, művésznevén Varga’s Huan-t és a világhírű Richter cirkuszi dinasztia tagja, a Porond Ifjú Csillaga-díjas és Guinnes-rekorder Richter Kevin által vezetett ugrócsoportot. Mindannyiunk kedvence az orosz kutyás produkció volt, melyet a 14. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Bronz Pierrot-díjjal jutalmaztak.

Minden diák a Lázár Ervin Programra szerkesztett Cirkuszművészeti Magazin egy példányát kapta ajándékba, melyben a fellépők ismertetése és a cirkusz világával kapcsolatos érdekességek találhatók sokféle feladattal tűzdelve.

A művészekről készült képek a Fővárosi Nagycirkusz honlapjáról származnak. (https://fnc.hu/tavaszvaro-fesztival/)

Galikné Bertus Annamária

Papp Brigitta

Tompáné Bablena Anikó

osztályfőnökök

 

Submitted by bertus.annamaria on