2021. 10. 18.

Október 15-16-án a 9. osztályos diákok lelkigyakorlaton vettek részt az iskolánkban.
A lelkigyakorlat a találkozásról szólt- találkozás önmagammal, a másikkal, a közösséggel és Istennel. A szervező tanárok és az osztályfőnökök lelkesen készítették elő a lelkigyakorlat feladatait.
Péntek délután arról beszélgettünk, hogy mitől jó egy osztálykirándulás és egy lelkigyakorlat hogyan építi az osztályközösséget.  Megfogalmaztuk együttműködésünk alapszabályait a lelkigyakorlat idejére, szövetséget kötve egymással. A diákok otthon fellelhető tárgyakból olyan műalkotást készíthettek, amely legjobban kifejezi őket. Az elkészült tárgyakból kiállítást is rendeztünk.
Az esti ima után az Életrevalók című filmet néztük meg közösen a díszteremben. A kollégiumi bentalvás után szombaton folytatódott a lelkigyakorlat mozgásos játékokkal, önismereti feladatokkal.
A két tartalmas napot gitáros szentmisével zártuk a Piarista templomban.
A diákok sok-sok közösségi élménnyel gazdagodva térhettek haza.Köszönjük a lelkigyakorlat vezetőinek: Gáspár Juditnak, Iványosi-Szabó Andreának, Kiss Ildikónak, Matusz Gabriellának, Vargáné Csűri Bernadettnek, Turjánszkyné Tapodi Katalinnak  és minden közreműködő segítőnek: Bezsenyi Boglárkának, Borbély Beátának, Szabóné Polgár Évának, Tősér Annának, Nagy Attilának, Soós Zoltánnak, Talmácsi Józsefnek!

Bukovszki Erika, Keresztes Anikó, Kovács András osztályfőnökök

 
 

Submitted by kovacs.andras on