2021. 10. 05.

Az 5. évfolyam diákjai számára idén is megszerveztük az erdei iskolai foglalkozásokat. Ezen alkalmakon lehetőségük van az osztályfőnököknek arra, hogy ismerkedjenek új osztályukkal, a diákok pedig kötetlenebb formában tanuljanak, ismerkedjenek a természettel. A foglalkozások három helyszínen zajlottak, ahová napi váltásban érkeztek az osztályok.

A Kiskunsági Nemzeti Park fülöpházi buckavidékén egy nagy túra keretében terepen ismerhették meg a tanulók az Európában egyedülálló futóhomokot, valamint az ős-Duna által kialakult terepet.

A Vackor vár erdei iskolában egy kiváló erdész, játékos formában kalauzolta az osztályokat a vadászati kiállításon.  A legfontosabb fákat, cserjéket, erdei állatokat a természetben, a lombkorona sétányon járva ismerhették meg a diákok. A Természet Házában egy előadást hallgattunk - Csodálatos növények a Kiskunságban címmel - majd játékos foglalkozáson vettünk részt.

Mint minden évben, most is sok ismerettel, értékes tudással gazdagodva kezdhetik az ötödikesek a természetismeret tanulmányaikat.

Submitted by marozsi.edina on