2021. 09. 29.

Iskolánkban hagyományosan szeptember hónap végén a népmese projekthét keretében különböző programokat, játékos foglalkozásokat rendezünk, s ezek segítségével mélyítjük el a népmesékről tanultakat.

A több mint egyhetes projekt során szeptember 20-28. között iskolánk 5. évfolyamos tanulói a könyvtárban meseolvasáson vettek részt, egy másik alkalommal pedig belebújtak egy népmesehős bőrébe. Így megjelent az iskolában a csillagszemű juhász, az öreg halász, az álruhás királyfi, több királykisasszony és néhány állati szereplő is járt nálunk. A jelképes jelmezek, kellékek és a diákok vállalkozó kedve jó hangulatot teremtett az iskolában.

A projekt alapvető célja az volt, hogy ne csak magyarórákon, hanem egyéb tanítási órákon is megjelenjen a népmese. Így ennek jegyében technika órán mesei színezőt, rajzórán meseillusztrációt készítettek, testnevelésórán különböző próbatételeket kellett kiállniuk a diákoknak.

A programsorozatot a könyvtárban szervezett vetélkedő zárta. A diákoknak hét próbát kellett teljesíteni, a feladatok között szerepelt népmesei totó, lottó, apróhirdetés felismerése, és sor került bab- és lencseválogatásra is.

Többen kedvet kaptak a meseírásra, az ő műveiket egy pályázat kereteiben bíráljuk el, s a legjobbakat természetesen jutalmazzuk is.

Az osztályok az erdei iskola programjaihoz illesztve ellátogatnak a hunyadivárosi Népmese-játszótérre, ahol kipróbálják a szabadtéri játszószereket.

 

Kovácsné Golovics Ibolya és Romanóczi Györgyné szervezők

Submitted by golovics.ibolya on