2021. 09. 14.

 

2021. szeptember 10-én Budapesten ünnepeltük a Trastevere Projekt - Ferenc pápa ’Laudato si’ enciklikájának piarista projektjét – ’Összefogunk egy jobb világért’. A Trastevere programban az önkéntes szolgálat céljával diákprojektek valósulnak meg: a teremtett világ védelme érdekében, embertársaink közvetlen támogatásáért, az együttműködésért, a közös tanulásért, a társadalom átalakításáért.  Iskolánk a két év alatt három projektet valósított meg 15 diákunk részvételével.

Nagy szeretettel fogadott bennünket Tóth- Szabó Veronika, a projekt koordinátora, majd  Szakál Ádám piarista tartományfőnök és Lázár László, a projekt vezetője köszöntött bennünket. Pedro Aguado  piarista generális atya videón keresztül köszöntötte a projektben résztvevő piarista diákokat.

Játékos feladatokban ismerkedtünk meg a projektben résztvevő diákokkal és mentortanáraikkal. Örömmel beszélgettünk a kisfilmekről. a projektekről, egymásról és az életünkről. A délelőtt zárásaként Lázár László projektvezető adta át a csapatoknak az okleveleket.

Ebéd után társasjátékokat játszottunk, amelyek valós  környezetvédelmi  problémákra és a társadalom szegény rétegeinek való segítésére hívta fel a figyelmünket.

A Trastevere projekt folytatódik, idén is lesz lehetőség újabb ötletekkel, projektekkel csatlakozni ehhez a nagyszerű európai piarista kezdeményezéshez.

Keresztes Anikó - a projektben mentor tanár

Submitted by keresztes.aniko on