2021. 04. 28.

Idén a költészet napjára azt a szorgalmi feladatot kapták a 7.a és c osztály tanulói, hogy ki-ki egy állat bőrébe bújva szólaljon meg versben, összehasonlítva a jelenlegi emberi létet az elképzelt négylábú vagy madár vágyott életével. (A forma kötetlen volt, lehetett rímes és szabadvers is.). A két osztályból tizenegy vállalkozó kedvű és kellőképpen ihletett  diák élt a lehetőséggel, úgyhogy kilenc eredeti, ötletes és tartalmas alkotás született (az egyik mű hármas kooperációban készült). Visszatérő motívum a versekben a szabadságvágy, mely egyrészt az iskolai kötöttségekkel, másrész a vírushelyzet miatti bezártsággal szembeállítva kap hangsúlyt.

A kész műveket a közönség is értékelhette: az osztálytársaknak és a mindkét osztályban tanító tanároknak a szerzőket nem azonosítva volt lehetőségük pontozni az általuk legjobbnak tartott alkotásokat. Így alakult ki a végeredmény: 

1. helyezett: Fózer Márk 7.c a Barnamedve című költeménnyel,

2. helyezett: Farkas Viola - Gerencsér Vivien - Sipos Veronika 7.a, alkotásuk címe: Fekete párduc,

3. helyezett: Tóth Zsombor 7.a a Kutya című versével.

Köszönjük az ifjú költők fáradságát, az érdeklődő és műértő közönség szavazatait, és szívből gratulálunk a közönségdíjasoknak! Kívánjuk, hogy a versekbe fogalmazott vágyaknak legalább egy része meg is valósuljon!

Submitted by telek.peterpal on