2021. 02. 23.

Iskolánk az elsők között csatlakozott a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák- Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által kezdeményezett programhoz, és a felsős diákoknak idén is sokoldalú érzékenyítésben volt részük: A csodafedezet - Vitéz Halassy Olivér és A lehetetlen határán című filmeket tekinthették meg osztályfőnöki órákon, valamint a testnevelésórák "lélekmozgató" gyakorlatai segítettek nekik belehelyezkedniük fogyatékossággal élő embertársaink sorsába, helyzetébe.

A diákok testnevelésórákon, digitális eszközök segítségével rálátást kaptak a parasport hazai és nemzetközi történetére, eseményire, óra végén pedig egy kvízt tölthettek ki az elhangzott információk alapján. Azt is megtapasztalhatták, milyen lehet parasportolónak lenni: milyen a röplabdát ülve, vagy egy egyszerű bemelegítő futást látás nélkül végrehajtani, ezen kívül kosárra dobó feladatokat végezhettek, láb használata nélkül.

Bízunk benne, hogy az idei "lélekmozgatás" is elérte célját, és még több diákunk tekint tisztelettel, megbecsüléssel a parasportolókra. Jövőre reméljük meghívott parasportoló vendégek is újra színesíthetik ezen programunkat.

 

Submitted by erdos.anita on