2020. 12. 02.

Három tehetséggondozó projektünk indul a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával

Iskolánk 2016 óta minden évben sikeresen pályázik a Nemzeti Tehetség Program pályázatain. A tavalyihoz hasonlóan idén is három sikeres pályázatot adtunk be, amelyek eredményéről novemberben kaptunk értesítést. Az Akkreditált kiváló Tehetségpont címet is elnyerő iskolaként idén három területen nyertünk: a képzőművészet, a természettudományok és idén először az óvodai nevelés terén is.

 

Az alábbiakban a nyertes pályázatokat mutatjuk be:

Művészeti Tehetségfejlesztő projekt a Piarista Gimnáziumban

A Nemzeti Tehetség Program pályázatán újabb egy évre, a 2020/2021-es tanévre is nyert a gimnázium képzőművészeti tehetségfejlesztő projektje. Az új program célja a komplex tevékenységformákban megvalósuló, személyre szabott és sokoldalú  ismeretszerzés, tudásépítés, a diákok életében jelen lévő hálózati, mobil és webes eszközök alkotói felhasználásával.

A program lehetőséget nyit az információs társadalom vizuális és digitális kihívásaira, kultúrájára történő komplex alkotói felkészítésre, a kreatív digitális képalkotási műveletek elsajátítása, a vizuális önkifejezés szemléleti és gyakorlati bővítésére a vizuális művészetek területén tehetséges diákjaink részére. A foglalkozások multimediális megközelítést tesznek lehetővé a rajz, a festés, a fotó, az animáció, a mozgókép eszköztárának használatával, új tartalmak elsajátításával, többek között a grafika, a képszerkesztés és a tipográfia terén.

 

A Piarista Gimnázium természettudományos tehetséggondozó projektje

Modellek a természettudományokban címmel  támogatást nyert a Nemzeti Tehetség Program által kiírt „A matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása” elnevezésű pályázatunk.

A komplex természettudományos programot intézményünk a 10. évfolyamos tehetségnek ígérkező diákjai részére ajánljuk. A program során modellek segítségével ismerik meg a fizika, kémia, biológia és földrajz területén található jelenségeket, segítségül hívva a digitális technikát. Így a diákoknak segítünk, hogy felismerjék a természettudományi összefüggéseket és a tudományok közti orientációt. A program segítséget adhat a későbbi fakultációválasztásban is.

 

Óvodai tehetséggondozás: "Nézd a Földnek száz csodáját!"

„Óvodánkban a programban részt vevő nagycsoportos gyermekek  megismerkednek a természettudományok alapjaival, természeti jelenségekkel, miközben kialakul a természeti és társadalmi környezethez való pozitív viszonyuk, formálódik környezettudatos magatartásuk. Élményeken alapuló, játékos tevékenységekkel biztosítunk teret a tanulás örömének átélésére, az egyéni képességek és a társas kapcsolatok fejlesztésére.

 

A programok a járványhelyzet miatt részben online indulnak, terv szerint e tanév/nevelési év végéig tartanak. A Piarista Iskola tehetséggondozó tevékenysége az iskola honlapján követhető.

Submitted by mikulas.domonkos on