2020. 11. 14.

Lezajlott Kecskeméten Balázs Gergely és Szabó Pista piarista atyák temetése. A temetési szertartások zártkörűek voltak a vírusveszély miatt, rajtuk csak a piarista szerzetesek, az egyházmegyés atyák, az elhunytak közvetlen rokonai és a meghívottaknak egy nagyon szűk köre vehetett részt. A szertartást, melyen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony is jelen volt, Szakál Ádám tartományfőnök úr vezette. Megemlékező beszédet mondtak: Dr. Finta József helynök atya; Lévai Jánosné önkormányzati képviselő; Szabó Gellért, a Piarista Diákszövetség helyi tagozatának elnöke; továbbá a piarista plébánia hívei nevében Domokos Zoltán.

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A HIROS.HU ÉS A MAGYAR KURÍR ALÚL LÁTHATÓ FÉNYKÉPEIT, MELYEKET A TEMETÉSI SZERTARTÁSRÓL KÉSZÍTETTEK. 

  • E beszámoló alján a csatoljányokban olvashatók a nekrológok, az elhunyt piarista atyák életútjának rövid összegzései. 

***

Az alábbiakban Pedro Aguado generális atya kecskeméti szerzetes-közösségünknek írt római levele olvasható.

"A KECSKEMÉTI PIARISTA KÖZÖSSÉGNEK

Kedves Testvérek! Szomorúan értesültem BALÁZS GERGELY és SZABÓ ISTVÁN atyák elhunytáról. Kísérlek Benneteket a fájdalomban, de a reményben is és hálát adva Istennek életükért és piarista tanúságtételükért. Idősebb testvéreink példája segít tovább szolgálnunk a gyermekeket és fiatalokat. Ölelésem küldöm és Isten áldjon meg Benneteket!

P. Pedro Aguado Generális Atya"

***

Köszönjük szépen mindenkinek, aki követte a temetés eseményeit; különösen is nagy hála azoknak, akik személyesen is meg tudtak jelenni a temetésen, dacolva a covid-veszéllyel.

 

Nagy Attila SchP házfőnök

 

 

Submitted by nagy.attila on