2020. 10. 06.

 

Iskolánkban mára már hagyománnyá vált, hogy szeptember hónap végén a népmese project jegyében különböző programokkal, játékokkal, foglalkozásokkal segítjük a népmesékről tanultak elmélyítését.

A közel egyhetes project során szeptember 24-30. között iskolánk 5. évfolyamos tanulói A Fehérlófia című mesén keresztül ismerkedtek meg a mesei jegyekkel, sajátosságokkal. A mesedramatizálás során az osztályokban valósággal megelevenedtek a tündérmese szereplői. A jelképes jelmezek, kellékek és a diákok vállalkozó kedve életre keltette a mesét.

A project alapvető célja az volt, hogy ne csak magyarórákon, hanem egyéb tanítási órákon is megjelenjen a népmese. Így ennek jegyében mesei fordulatokat tanultak diákjaink idegen nyelvből, de részt vettek mesetesi foglalkozáson is, ahol a testnevelő kollégák vezetésével próbatételeket kellett kiállniuk a diákoknak.

A project idején a délutánok is a népmese jegyében teltek. A meseillusztrációs foglalkozáson túl, a járványügyi helyzetre való tekintettel még mesemaszk is készült. A könyvtárban szervezett vetélkedők alkalmával diákjaink megtanulhattak malmozni, de sor került bab és lencse válogatásra is.

Szeptember 30-án, a népmese napján minden 5. osztálynak tartottunk egy meseórát, hogy méltó módon emlékezzünk meg Benedek Elekről és munkásságáról. A foglalkozások alkalmával iskolánk felső tagozatos tanárai mondtak mesét a diákoknak.

Meseíró pályázatunkra kíváncsian várjuk a mesei jeligével ellátott pályamunkákat.

 

Humán munkaközösség

Submitted by papp.brigitta on