2020. 10. 04.

Az elsőáldozás keresztény életutunk fontos állomása: ettől kezdve személyesebb módon találkozhatunk az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztussal.

Október 4-én, vasárnap délelőtt a 4.c osztály 13 diákja ünneplőbe öltözve érkezett erre a különleges szentmisére. Az olvasmányokat tanítójuk Rimár Zsuzsanna és Tóth Csenge édesanyja, Varga Anita szülő olvasta fel, a könyörgések a kisdiákok szájából hangzottak el. Elsőáldozóink szép imáit többször is hallhattuk a szertartás alatt. A hófehér ruhába öltözött gyermekek szüleikkel együtt mentek az oltár elé, hogy életükben először magukhoz vehessék a Szentostyát. Az elsőáldozási mise főcelebránsa Görbe László SchP plébános atya volt, Nagy Attila atya koncelebrált.

A szép szertartást követően agapé várta az elsőáldozás résztvevőit a rendház papi ebédlőjében. Először az elsőáldozási emléklapokat vették át a gyermekek, majd köszöntötték felkészítő tanáraikat, szüleiket egy szál rózsával. Köszönjük a felkészítést Bodzáné Kutas Rita alsós hitoktatónak.

Adja Isten, hogy a keresztségben megkezdődő kegyelmi élet, mely most az elsőáldozásban megerősítést nyert, tovább növekedhessen gyermekeinkben, és még inkább kiteljesedjen majd a bérmálás szentségében.

Rimár Zsuzsanna 

tanító

Submitted by vidaszucs.emese on