2020. 09. 18.

Erdei iskola 2020.09.09-11. Kiskunsági Nemzeti Park védett területén a fülöpházi buckákon.

Ötödik osztályos tanulóink a hagyományoknak megfelelően, szeptember első felében háromnapos Erdei Iskola programsorozaton vettek részt.  A járványhelyzethez alkalmazkodva a programok a szabadban zajlottak.  A program részeként ellátogattak a Kiskunsági Nemzeti Park homokhátságának legszebb területére, a fülöpházi buckavidékre, ahol a nemzeti park munkatársa, Szabóné Ronkó Erzsébet lebilincselő szakmai vezetésével ismerkedtek a tájjal. 

Az alábbiakban a gyerekek szöveges és képes élményebeszámolóiból válogattunk.

Négyessy Vilmos 5.a:

„Nagy izgalommal vártam a szerda reggelt, mert a háromnapos erdei iskola a fülöpházi homokbuckáknál kezdődött. Brigi néni és Anikó néni várt bennünket a buszpályaudvaron. A buszon maszkban kellett utazni.
A homokbuckáknál Erzsébet néni vezetett végig minket, és kedvesen megmutatta a védett növényeket: a naprózsát, csipkebogyót, és a báránypirosítót. Ezt az érdekes növényt kihúzta a földből, és a gyökerével bekente az arcunkat. Ettől úgy néztünk ki, mint az indiánok. A legjobban az tetszett, amikor a buckákon gurultunk, csúszkáltunk és nevetve szaladgáltunk. Persze mindenünk tele lett homokkal.”

 

Mogyorósné Bálind Anikó

szervező

Submitted by balind.aniko on