2020. 09. 01.

Járványügyi szabályok

Piarista Általános Iskola Alsó Tagozat

Érvényes: 2022. szeptember 12-től visszavonásig

 

Az intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogathatja.

Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmény működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt.

 

A belépés és helyiséghasználat szabályai

  1. A tanulókat a szülők az auláig kísérhetik.
  2. 07:00-07:30 reggeli ügyelet időjárás függvényében az udvaron vagy a tantermekben.
  3. 07:30-től a tanteremben gyülekeznek a tanulók.
  4. Tanítás után a szülők az osztályfőnökkel történt előzetes egyeztetés alapján 16 órakor vagy 16:30-kor vehetik át gyermeküket, az aulában.
  5. Aki saját biztonsága érdekében szükségesnek érzi, maszkot viselhet.
  6. Igazolt COVID19 fertőzés esetén a fertőzött személlyel kapcsolatba került, tüneteket nem mutató személy látogathatja az intézményt, de köteles a találkozástól számított öt napig maszkot viselni.
  7. Fentiek miatt maszkra bármikor szükség lehet, ezért kérjük, hogy minden tanuló hozzon magával minden nap maszkot. Az iskola csak nagyon korlátozott számban tud maszkot biztosítani.
  8. Kérjük a rendszeres és alapos kézmosást.
  9. A szaktantermek, tornatermek használata előtt kézfertőtlenítés történhet.
  10. Szünetben minden tantermet alaposan szellőztetünk, ha az időjárás és egyéb körülmények megengedik, az ablakok óra közben is nyitva maradnak.
  11. Az üdvözlés testi kontaktussal járó formáit mellőzzük.
  12. Az évfolyammiséket az egyházmegyei előírások betartásával szervezzük.

Eljárás beteg személy esetén

  1. Amennyiben egy gyermeknél, pedagógusnál, vagy egyéb dolgozónál fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul el kell őt különíteni, egyúttal értesíteni kell az iskolaegészségügyi orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről.
  2. Gyermek esetén a szülő/gondviselő értesítéséről is gondoskodunk, ezt követően kérjük, hogy feltétlenül keressék meg telefonon a gyermek háziorvosát/házi gyermekorvosát. Ezt követően az orvos utasításainak alapján járjanak el.
  3.  A beteg gyermek felügyeletét ellátó személynek kesztyű és maszk használata kötelező.
  4. A háziorvos, házi gyermekorvos, illetve a kezelőorvos jogosult a COVID-19 fertőzés gyanújára vonatkozóan nyilatkozni. Amennyiben fennáll a gyanú, nekik kötelességük az NNK által kiadott aktuális eljárásrendnek megfelelően ellátni a beteggel kapcsolatos teendőket.
  5.  A tanuló vagy pedagógus az iskolába – hasonlóan más megbetegedésekhez – orvosi igazolással vagy kórházi zárójelentéssel térhet vissza, tehát az igazolás bemutatása az első iskolában töltött napon szükséges.
  6. Amennyiben krónikus betegséggel élő gyermek az új koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt speciális eljárást, védelmet igényel, erről a kezelőorvosnak kell döntenie, mely alapján a szükséges intézkedéseket meg kell tenni.

KÖSZÖNJÜK AZ EGYÜTTMŰKÖDÉST! VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

Submitted by szakal.ferenc on