2020. 04. 27.

MEGÚJULT AZ EMMAUSZ MOBILTELEFONOS APPLIKÁCIÓ

A nagyhét kezdetétől elérhető az Emmausz applikáció megújult változata, amely a napi evangéliumot tartalmazza piarista szerzetesek elmélkedéseivel. Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból Androidos, valamint az Apple AppStore-ból iOS rendszerű készülékekre.

A magyar piaristák 2017 végén indították útjára evangéliumos könyvüket a célból, hogy segítséget nyújtsanak a fiataloknak személyes imádságukban, istenkapcsolatuk fejlesztésében, meghíva őket a Jézus szavain elmélkedő életre.

Egy év óta nemcsak a nyomtatott könyvvel, hanem mobiltelefonos applikációval is ezt a célt szeretnék szolgálni, melynek új változata a nagyhéten vált elérhetővé a világhálón. Az alkalmazás egésze, az evangéliumok megjelenítése modern,letisztultabb designt kapott, az imagyűjtemény pedig új imádságokkal gazdagodott.

Az applikációban megtalálható az év minden napjának evangéliuma a katolikus egyház liturgikus naptára és a piarista rend saját naptára szerint, vasárnapokon és a főbb ünnepnapokon pedig a mise összes olvasmánya. Minden naphoz egy rövid, gondolatindító elmélkedés is készült. Az evangéliumok és elmélkedések egy hétre előre kereshetők.

 

Az alkalmazás a különféle operációs rendszerekre az alábbi linkeken tölthető le:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.piarista.emmausz 

iOS: https://apps.apple.com/us/app/emmausz/id1469035966?ls=1

 

E fizikai találkozásokban korlátozott és nehéz élethelyzetekkel teli időszakban még inkább szükségünk van Jézus közelségére, szavaira, aki mellénk szegődött, s együtt jár velünk utunkon.  Az Emmausz segítséget nyújthat abban, hogy Jézussal  mindennap találkozhassunk, akinek követése keresztény életünk lényege.

 

PIARISTA REND MAGYAR TARTOMÁNYA

Submitted by nagy.attila on