2020. 03. 18.

Kedves Szülők!

A középfokú felvételi eljárás során a középfokú intézménybe jelentkező tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására. Ennek szokásos menetét az Oktatási Hivatal a kihirdetett országos veszélyhelyzetre való tekintettel, a tanulók és szüleik, valamint az általános iskolák munkatársai közötti személyes érintkezés minimalizálása érdekében egyszerűsítette, az alábbiak szerint:

  1. A tanulmányi területek módosítására és a programban történő elektronikus megküldésére 2020. március 25-én éjfélig lesz lehetőség.
  2. Az általános iskola a lehető legrövidebb időn belül egyeztet a 8.-os tanulók módosítási igényeiről az érintett diákokkal és szüleikkel.
  3. Az egyeztetés tényét az iskolának dokumentálnia kell, ezért kérjük, hogy a Piarista Általános Iskolába járó diákok szülei pontos módosítási igényüket e-mailben szíveskedjenek az illetékes osztályfőnöknek megküldeni.
  4. A módosítási igények egyeztetése után az osztályfőnök a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerében előállítja és elektronikus úton továbbítja a módosító tanulói adatlapokat.

Ahogy ez minden évben lenni szokott, a módosítás során idén is megváltoztatható a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje, de tanulmányi terület nem törölhető, továbbá nem lehet a módosító adatlapon új iskolát megjelölni. Új tanulmányi területet felvenni egy korábban már megjelölt iskolában az érintett középfokú iskola erre kijelölt képviselőjével történt előzetes egyeztetés alapján lehetséges.

További részletek az Oktatási Hivatal honlapján találhatóak:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/marc_25_modosithato_jelentkezes

Submitted by telek.peterpal on