2020. 01. 24.

Már hagyománnyá vált a felső tagozaton, hogy a magyar kultúra napján versmondó délutánra hívjuk tanulóinkat. Idén is számos verskedvelő diák jött el az iskola könyvtárába, hogy bemutassa legkedvesebb művét osztálytársaknak, szülőknek és pedagógusoknak. Petőfi Sándor és József Attila költeményei mellett kortárs költők: Varró Dániel, Békés Márta, Tóth Krisztina verseit is sokan választották, hisz ők már a mai kor hangján szólnak a gyerekekhez. Néhány versmondó igazi meglepetést okozott, ahogy teljes beleéléssel, szinte átlényegülve adta elő versét, lenyűgözve hallgatóságát. A délután háziasszonya Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika volt, a zsűriben pedig Agócs Andrea, Kallai Zoltánné és Telek Péter Pál foglalt helyet.

Másnap délután ugyancsak a magyar kultúra napjához kapcsolódva rendeztük meg népdaléneklési versenyünket. A helyszín ezúttal is az iskolai könyvtár volt. Egyéni versenyzók és két-három-négy fős csapatok előadásában hallhattunk szép és olykor ritka darabokat a magyar dallamkincsből. A rendezvény alkalmat adott az összefogásra, együttműködésre: a tanár kollégák - versenyen kívül - népdalcsokrot adtak elő, meghívásunkra a közönség soraiban negyedikes diákjainkat is köszönthettük, akik szintén énekeltek nekünk, továbbá a piarista templom kántora, Sümegi Csaba is megtisztelte jelenlétével rendezvényünket. A verseny szervezője és háziasszonya Bacslia Krisztina, a zsűri tagjai Sümegi Csaba, Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika és Telek Péter Pál voltak. A verseny és a közös éneklés ugyanazt fejezte ki mindannyiunk számára: ÉNEKELNI JÓ!

A versmondó és a népdaléneklési verseny közös eredményhirdetése február 4-én, kedden reggel lesz a szokásos hónapkezdő tagozati közös imádsághoz kapcsolódva. 

                                                                                                                              Humán munkaközösség 

 

Submitted by Névtelen (nem ellenőrzött) on