2019. 12. 17.

 

Visszajelzések egy író-olvasó találkozóról:

"December 9-én, kedden, az a megtiszteltetés ért minket, 9. a-sokat, hogy Mészöly Ágnes írónővel beszélgethettünk a Katona József Könyvtárban. Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek, mivel Szabadlábon című regénye kötelező olvasmány volt számunkra, így volt miről beszélgetni. Arra is alkalmat adott ez a találkozó, hogy rájöjjünk: az ilyenfajta események által közelebb lehet kerülni az adott íróhoz. Olyan érdekes volt látni, hogy akinek az írását olvastuk, akit eddig csak könyvén keresztül ismertünk, most itt állt (pontosabban ült) előttünk, és ugyanolyan ember, mint mi. Rengeteg érdekes információt tudtunk meg az írónő életéről, a könyv keletkezésének körülményeiről, és a végén két szerencsés még könyvet is kapott Mészöly Ágnestől. Viszont nekünk, akik nem kaptunk, sem volt okunk csüggedni: nagyon tartalmas beszélgetésnek lehettünk nemcsak hallgatói, de résztvevői egyaránt, és még a könyvek dedikálására is volt lehetőségünk."  (Duda Dániel)

 

"... A végén egy kisebb vetélkedő keretében két ajándék könyvvel is kedveskedett az osztálynak. Már a találkozó előtt is nagyon tetszett nekünk a könyv, de így, személyes találkozás által még közelebb kerülhettünk hozzá. Mindenki számára élmény volt."  (Füzes Csenge)

 

"Az író-olvasó találkozó kellemes csalódás volt számomra. Az írónő igazán közvetlenül és emberien viselkedett velünk. A könyv olvasása közben felvetődött bennem a kérdés: csak légből kapott az ötlet, vagy az írónő foglalkozott is sérült gyerekekkel? A kérdésemre a beszélgetés legelején pozitív választ kaptam, és mosolyogva figyeltem tovább."  (Deme Zsanna)

 

"... Mind kíváncsiak voltunk arra, hogy a Szabadlábon című könyv írója milyen is a valóságban. Én őszintén meglepődtem. A beszélgetés eleje döcögve indult, kicsit meg voltunk szeppenve, de a végefelé már együtt nevettünk. Összességében én élveztem a találkozót, de szerintem mindenki más is."  (Kelemen Sándor)

 

"... A szerző nagy szeretettel fogadott minket, és lelkesen válaszolt kérdéseinkre a Szabadlábon című regényével kapcsolatban. ... Betekintést nyerhettünk kisebb titkokba a nevekkel kapcsolatban. ... Mind nagyon hálásak vagyunk ezért a lehetőségért, nagyon jól éreztük magunkat." (Csík Jázmin)

 

Tősér Anna

osztályfőnök, magyartanár

Submitted by toser.anna on