2019. 10. 20.

"Én vagyok az élet kenyere:

aki hozzám jön, nem fog éhezni,

és aki bennem hisz, sosem szomjazik meg."

János 6, 35

A katolikus közösségeknek talán az egyik legszebb ünnepe az elsőáldozás. Vasárnap délelőtt első alkalommal vették magukhoz az Oltáriszentséget a 4. c osztály tanulói, így valóra válhatott várva várt álmuk, hogy szívükbe fogadhatták azt, aki ,,soha-soha nem hagy el”, az Úr Jézust.

Az elsőáldozási szentmisén Görbe László plébános atya volt a főcelebráns, Nagy Attila házfőnök atya a koncelebráns. A szentmise olvasmányait az elsőáldozó gyerekek olvasták fel, és többször is elhangzottak tőlük bensőséges imák a szertartás alatt. Az ünnep legmeghatóbb része volt, amikor az elsőáldozók szeretteik körében sorban odajárultak az oltár elé, és fogadták Jézus Krisztus Testét, aztán közösen, imádságban adtak hálát az Oltáriszentség ajándékáért, amiben részesültek. Az atya záró áldása előtt, a szülők áldották meg elsőáldozó gyermekeiket egy imával. A szentmisét követően a kollégiumban agapé várta az elsőáldozókat, melynek keretében köszöntötték plébános atyát, Bodzáné Kutas Rita hitoktatót és szüleiket.

Az Egyház ma is azt kéri mindannyiunktól, hogy jó lelkiismerettel, lelkünknek vidám és tiszta arcát őrizzük meg, abban növekedjünk. Őrizzük meg igaznak ezt a belső lelki arcot, hogy gyermekeink növekedjenek hitben, reményben és szeretetben. Imádkozzunk értük, és mutassunk példát, hogy a keresztény hitben lelki fiatalságuk, szépségük, arcuk vidámsága, tisztasága megmaradjon most és mindörökké.

Köszönjük az áldozatos munkáját Görbe László plébános atyának, Bodzáné Kutas Rita hitoktatónak, akik felkészítették tanítványainkat az elsőáldozásra, a gyóntatást végző atyák szolgálatát, és a zenei szolgálatot Ábel Istvánnak és Bodza Pálnak.

Hálát adtunk a szülőknek gyermekeik keresztény neveléséért, hogy az elsőáldozásig s a jövőben is támogatják kegyelmi életük kiteljesedését!

 

„Áldd meg őket Istenem mindkét kezeddel,

Áldd meg őket jóságos szíveddel.

Vezesd őket életük útján, óvd őket a rossztól és minden bajtól.

Tedd őket boldoggá egész életükben.”

 

Marticsekné Sápi Csilla 

tanító

 

Submitted by vidaszucs.emese on