2019. 09. 23.

30 éves érettségi találkozóra gyűltek össze a gimnázium 1989-ben érettségizett B osztályának egykori diákjai. Ennek keretében 240.000 Ft adományt adtak az iskolának a diákok személyes kíséréséhez, segítéséhez kötődő programokra, kiemelten a felső tagozatban zajló coaching programra és a gyermekdráma foglalkozásokra.

Tavasszal és ősszel szinte minden hétvégén zajlanak osztálytalálkozók az iskolában. Nálunk végzett diákjaink szívesen járnak vissza, egykori tanáraik is gyakran részt vesznek, mint most Szabó István tanár úr, aki prefektusa és fizika tanára is volt az osztálynak, Balázs Gergely tanár úr, aki magyart, Adamát Lajos tanár úr, aki matematikát, Nagy László tanár úr, aki technikát tanított és Magó Gábor tanár úr, aki a testnevelés órákat tartotta. Csatlakozott Nagy Attila házfőnök úr is, aki a párhuzamos osztályba járt.

Az öregdiákok a rendházi kápolnában vettek részt szentmisén, amit Adamát tanár úr vezetett, és házfőnök úr prédikált. Megtekintették a felújított kollégiumot és az iskolát, majd az iskola Úri-hegyi házában számoltak be egymásnak és tanáraiknak az elmúlt évekről egy vidám vacsora mellett.

Submitted by mikulas.domonkos on