2019. 09. 22.

Különleges  lelkigyakorlaton vett részt idén a 12.a osztály.  A Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus elő rendezvényére, a FORRÁS PONTra látogattunk a Budapesti Olimpiai Központba. 

A neves előadók között szerepelt Cristina nővér (az olasz The Voice tehetségkutató műsor győztese, Kovács András Péter  (humorista, író), Papp Miklós (görögkatolikus pap), Pulay Eszter (aerobikedző), Dánielfy Gergely (énekes, előadó) és Fábry Kornél (római katolikus pap, a NEK főtitkára).

Csíkos Anna, az osztály egyik tanulója így fogalmaz erről: „Szerintem minden résztvevő számára nagy élmény volt ez a rendezvény, függetlenül attól, hogy azonosulni tudott-e minden részével, vagy sem. Mindannyian megtapasztalhattuk azt az energiát, ami a fiatalokban van, és amit át kellene terjesztenünk az egyház egészére, hogy így hirdethessük az evangéliumi örömhírt. Ilyen vitalitással és dinamikával szeretném átélni jövőre a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust is. Nagyon hálás vagyok a szervezőknek, hogy így gondolnak az ifjúságra, hogy ilyen programokat szerveznek nekünk.”

 

                                                                                                             Polgár Éva, hittanár

Submitted by polgar.eva on