2019. 09. 08.

A pálosszentkúti iskolai zarándoklatainkat 2004-től szervezzük meg. Az idei volt a tizenhatodik alkalom.

Majdnem 500-an indultunk el a pálos Mária-kegyhelyre (diákok, pedagógusok és öregdiákok). Gimnáziumunk zarándoklatába, a korábbi évekhez hasonlóan, ez alkalommal is bekapcsolódtak a Szent Imre és a Piarista Általános Iskola nyolcadikos diákjai, tanárai.

Három féle módon indultunk el Pálosszentkútra: 

Az 50 km-t gyaloglók éjfélkor indultak az iskolánk előtti térről. A 20 km-es távot megcélzók Bugacig buszokkal mentek, majd onnét indultak el Pálosszentkút felé. A fáradt zarándokokat meleg ebéd várta pálos kegyhelyen.

Sajnos a búcsúi szentmisénk a heves esőzés miatt elmaradt (idén a főcelebráns és szónok Dr. Finta József helynök atya, a kecskeméti Nagytemplom plébánosa, piarista öregdiákunk lett volna). 

Köszönjük a pálos atyák vendégszeretetét. Köszönjük iskolai zarándoklatunk főszervezőinek, Suba Adrienne igazgatóhelyettesnek, Kuthy Zoltán gimnáziumi tagozatvezető-helyettesnek előkészítő munkáját, a túravezetők irányítását, valamint a diákokat elkísérő osztályfőnököknek és minden pedagóguskollégának, akik bekapcsolódtak zarándokprogramunkba.

Az útról Csenki Nikolett tanárnő készített kisfilmet, mely erre a linkre kattintva tekinthető meg:

https://youtu.be/HwOCf3bXRXU

Nagy Attila SchP

Submitted by nagy.attila on