2019. 06. 27.

A felsős tantestület csütörtök reggel hálaadó imaórán vett részt a Czollner téri Szent Erzsébet-templomban. Megköszöntük a tanév során kapott sok kegyelmet és lelki ajándékot, majd az Úristen szeretetébe ajánlottuk egymást, tanítványainkat és családjukat. Az imaalkalmat Agócs Andrea szervezte, és az idén alakult felsős pedagógus imakör tagjai vezették.

Ezt követően felkerekedtünk, és Nagykőrös felé vettük az irányt, ahol elsőként a gyönyörűen felújított Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjteményt tekintettük meg. Ahogy általában a gyerekeket, úgy minket is az interaktív kiállítás audiovizuális-digitális elemei érdekeltek leginkább. Testi-lelki felüdülést jelentett a déli rekkenő hőség elől a református templom enyhet adó hűvösébe menekülni. A nagykőrösi gyülekezet, a templom és az orgona történetéről dr. Dávid István orgonaművész, kántor tartott ismertetőt, majd Bach-darabokból álló mini orgonahangversennyel gyönyörködtetett minket. A gasztronómiai élvezetek sem maradtak ki a nap programjából: kellemes asztali beszélgetés mellett fogyasztottuk el jóízű és kiadós ebédünket a Budai kapu étteremben, majd desszertként megkóstoltuk a Vanília&Gelarto cukrászda fagylaltkülönlegességeit.

Jóllehet holnap még vár ránk néhány órányi értekezlet, a mai nap már-már vakációs hangulatban telt. Az ötletet és a szervezést ezúttal is a felsős testület önkéntes szabadidő-szervezőjének, Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika kolléganőnknek köszönjük!

Telek Péter Pál tagozatvezető

Submitted by petocz.tamas on