2019. 05. 25.

Május 25-én rendezték az Ultimate Frizbi Diákolimpia országos döntőjét Gödöllőn. Iskolánkat felső tagozatos, 3. korcsoportos csapatunk képviselte, amely -  alig több mint másfél hónap felkészülés után - bejutott az országos döntőbe.  A döntőben összesen 70 iskola és közel ezer sportoló mérte össze tudását. A mi korcsoportunkban 12 csapat versengett egymással. Csapatunk szép passzokkal, eredményes összjátékkal igyekezett helytállni. A nyolc közé jutás sajnos ezúttal nem sikerült, de nagyon szép "csatákat" vívtunk, egyre jobb eredményeket érve el a következő ellenfelekkel szemben: Szigetszentmiklós (11-3), budapesti Fodros Általános Iskola (12-4), Demecser (7-6). Idén már minden csapatnak kötelező volt a meccsek végén a spirit pontozás: miután játékvezető nincs, ekkor beszéli meg a két csapat a mérkőzés eseményeit, és erre ad egymásnak pontszámot, ezáltal erősítve az ultimate frizbiben oly fontos fairplay-t. 

A csapat tagjai :

Fáczán Emma 6.a

Tóth-Pál Fanni 6.a

Szabó Vivien 6.a

Molnár Szonja 6.a

Janovics Barna 7.c

Ferenczi Dániel 6.b

Erős Máté 6.a

Hervai Rikárdó 6.a

Szép és eredményes napot tudhatunk magunk mögött. A mérkőzések végeztével, ha már Gödöllőn jártunk, megnéztük a Királyi Kastélyt, Máté Bence csodaszép természetfotó-kiállítását és a kastély parkjában élő 140 éves mamutfenyőt.

Köszönjük szépen Tóth-Pálné Szabó Erikának a csapattagok szállításában, a fotózásban és egyebekben nyújtott egész napos segítségét!

Erdős Anita testnevelő  

Submitted by erdos.anita on