2019. 04. 08.

Második alkalommal szerveztünk közös foglalkozást a Tóth László iskola diákjaival. Ezúttal kézműveskedésre került sor. Előzetesen összegyűltünk a két iskola legvállalkozóbb szellemű diákjaival, hogy egy előkészítő foglalkozás keretében megbeszéljük és kipróbáljuk a különböző technikákat, praktikákat, majd pedig április 5-én e diákok feladata volt bemutatni és továbbadni a tanult fogásokat, fortélyokat a két iskolából érkezett mintegy negyven érdeklődőnek.

A legnépszerűbb tevékenységek egyike az Ádám bácsi vezetésével zajló gyertyamártás volt, de sokan csináltak fonál- és découpage technikával húsvéti tojást, valamint műanyag pohárból és - az újrahasznosítás jegyében - toalettpapír-gurigából húsvéti nyuszit is, továbbá a lányok körében nagy sikert aratott a fagyöngyökkel ékesített bőrkarkötő készítése.

Köszönjük a Tóth László iskola részéről Gabi néni, a mi részünkről pedig Andi néni  szervező munkáját, köszönjük Edina néninek a foglalkozás alapos és szakszerű előkészítését, a kézműves szakkörösöknek és külön Fáczán Emmának, Pintér Fanninak, Bruscsek Biankának, továbbá a tanár kollégáknak: Gabi néninek, Kriszti néninek, Ádám bácsinak és Anett néninek az előkészítés és a lebonyolítás során nyújtott hathatós segítségét!

Az idei tanévben még egy közös programot tervezünk: olyasmire gondolunk, amivel egy kicsit mindkét iskola diákjait megmozgatjuk, úgy, hogy közben jókat nevetünk, szórakozunk együtt. Várjuk az ötleteket és a jelentkezőket!

Telek Péter Pál tagozatvezető

Submitted by bogar-szabo.adam on