2019. 03. 27.

Ebben az évben is csatlakoztunk az országos Fenntarthatósági Témahét projektjeihez.

A nyolcadikosaink csoportmunkában, kreatív ötletekkel tervezték a jövőt a földrajzórákon az alábbi témákban: Tiszta ivóvíz a jövőben, környezetbarát közlekedés, környezetbarát autózás, természetes vizeink tisztasága, hulladék kezelése, egészséges és bioélelmiszerek. Elképzeléseiket plakátokon jelenítették meg.  

Más osztályokban játékokat készítettek hulladékból pl.: gombfoci táblát, madáretetőt. Megbeszélték a környezetvédelem fontosságát, hogyan, mi módon lehet hasznosítani a hulladékot, miért szükséges a szelektálás, hogyan tudnánk még csökkenteni a mindennapi háztartási hulladékot. 

Diákjaink szemétszedéssel és szemétfeltárással csatlakoztak a témahét TeSzedd! kampányához. A szemétfeltárásnál azt vizsgálták, vajon jó helyre dobják-e a hulladékokat a szelektív kukákba társaik.

A víz világnapja alkalmából videó anyagot mutattunk be a gyerekeknek, valamint tanulói kiselőadások bemutatására is sor került ebben a témában.

Köszönet a témahét aktív megvalósításában résztvevő kollégáknak: Olasz Editnek, Galikné Bertus Annamáriának, Tompáné Bablena Anikónak, Nagy Attilának.

Mogyorósné Bálind Anikó munkaközösség-vezető

Submitted by balind.aniko on