2019. 03. 15.

"1848. március 15-én is egy baráti együttlét, néhány fiatalember összetartó, egyet gondoló, erős akarattal bíró közössége indította el Budapesten „a forradalom szekerének kerekét.""

Nem sokszor gondolunk így március 15-re. Pedig minden kudarcával, tragédiájával együtt példát állított elénk az összetartozásról és a lehetőségek megragadásáról.

A méltó ünneplésben a 9.b osztály segített minket. Színvonalas előadásukban az osztály közös éneke, gyönyörű népi viselet, különféle néptáncok kápráztatták el a közönséget. Énekeltek a lányok, dobogtak a csizmák, és két tánc között elhangzott, hogy "az együttlét lehetőség..."

A versek megelevenedtek a szemünk előtt, ahogy a diákok élő kokárdát, majd zászlót alkottak. A Pilvax kávéházi jelenetben pedig frissen zendült fel, hogy "Talpra magyar!"

Tehát nemcsak hallhattuk, de láthattuk is e szép példát arra, hogy:

"Az együttlét nemcsak a szívünket melengeti, és a lelkünknek esik jól, mert nem vagyunk magányosak. Hanem lehetőség is arra, hogy új, nagy dolgok születhessenek meg."

Köszönjük minden diáknak a kitartó munkát és a remek előadást, valamint Kőrös Henriett és Tősér Anna tanárnőnek a felkészítést.

Submitted by matusz.gabriella on