2019. 03. 06.

Kevesen ismerik a húshagyókedd másik elnevezését, a palacsintanapot. Ez a tradíció rendkívül népszerű az angolszász és német nyelvterületeken, hiszen a farsangi időszak zárásaként tekintenek rá. Lélekben már mi is készülünk arra, hogy mindenféle finomságról lemondunk a nagyböjti időben, de előtte még úgy döntöttünk, hogy eszünk egy pár finom palacsintát. Az idegen nyelvi órákon gasztronómiával kapcsolatos szókinccsel ismerkedtünk, és ahhoz kötődő feladatokat oldottunk meg. Most már minden diákunk tudja idegen nyelven is, hogy miből és hogyan készül a palacsinta. Az órák legjobb része természetesen a palacsinta elfogyasztása volt, amit lelkes diákjaink hoztak magukkal, és kínálták meg társaikat is. Az óraközi szünetekben is különböző feladatokat oldhattak meg diákjaink további jutalmakért. Néhány osztály testnevelésórán is foglalkozott palacsintakészítéssel, természetesen sajátos, a tantárgyhoz illeszkedő játékos formában.

Ezúton is köszönjük az idegen nyelvi munkaközösség tagjainak a szervező munkát, továbbá a kollégák és szülők segítségét, melynek köszönhetően első - és remélhetőleg nem utolsó - felsős palacsintanapunk igazán nagy sikert aratott a diákok körében!

Galikné Bertus Annamária munkaközösség-vezető

 

Submitted by bertus.annamaria on