2019. 03. 01.

Iskolánk felső tagozata idén csatlakozott először a Pénz7 országos méretű rendezvényhez. A pénzügyi témahét szakértők bevonásával valósult meg. Meghívott vendégeink örömmel tettek eleget a felkérésnek és a különböző évfolyamoknak, életkori sajátosságaik figyelembe vételével tartottak részben új ismereteket közvetítő, részben kooperatív és digitális módszereket is felvonultató órákat.

A 8. évfolyamnak Fricz Brigitta, a Fókusz Takarékszövetkezet területi értékesítési vezetője, 8.b osztályos diákunk édesanyja tartott előadást, majd kilátogattak egy bankfiókba, ahol gyakorolták a bankkártyahasználatot, betekintést nyertek a banki ügyintézés folyamatába, szemtanúi lehettek a pénztárhasználatnak.

A 7. évfolyamnak Szabics András Zsolt piarista öregdiák, a Magyar Nemzeti Bank önkéntese tartott Pénz7 mintaórákat. A diákok érdeklődéssel és lelkesen vettek részt a közös munkában. A 6. évfolyamot Kovácsné Csonka Gabriella iskolánk gazdasági vezetője vezette be a pénzügyek rejtelmeibe, többek között a pénzzel kapcsolatos magyar közmondások értelmezésének segítségével. Az 5. évfolyamon Bozsik István közgazdász, három diákunk édesapja a pénzügyi befektetésekről, kiadások-bevételek egyensúlyáról, hitelfelvétel veszélyeiről beszélgetett a tanulókkal. Felhívta a figyelmüket arra is, hogy a „tanulás a legjobb befektetés”.

Az előadásokon túl a rendezvényt még két program színesítette: Molnár Balázs 8.a osztályos tanulónk pénz- és éremgyűjteményéből rendeztünk kiállítást. A kisebbek pedig pénzügyes társasjátékokkal játszhattak délutánonként.

Köszönöm mindkét szülőnek, gazdasági vezetőnknek és kollégáimnak segítő munkájukat!

Szeleczkiné Marozsi Edina projektkoordinátor

Submitted by marozsi.edina on