2018. 10. 14.

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége és az Idősügyi Tanács - diákok és nyugdíjasok részére - a bibliaismereti vetélkedőt pénteken délután a Piarista Iskola dísztermében. A rendezvény része volt a fennállásának 650. évfordulóját ünneplő Kecskemét város jubileumi programsorozatának. 

A verseny előtt a Szent Imre Iskola diákjai adtak műsort, majd  a főszervező intézmények részéről Kormányosné Makai Eszter, a házigazda Piarista Iskola részéről Nagy Attila SchP, a vetélkedő zsűrijének elnöke, a város részéről pedig Lévai Jánosné képviselőasszony köszöntötte a résztvevőket. 

Idén 16 csapat mérte össze tudását. Fontos, hogy a négyfős csapatokban a fiatalok és az idősebbek együtt szerepeltek. A csoportoknak egy bő óra állt rendelkezésére a hét feladatból álló feladatsor megoldására. Az előzetesen kijelölt szentírási részekhez kapcsolódóan a tesztkérdéseket a Piarista Általános Iskola felső tagozatának hittanára, Bogár-Szabó Ádám állította össze.

A zsűri tagjai között  a kecskeméti történelmi egyházak képviseletében jelen voltak:

  • Hatházi Róbert atya (Szentcsalád római katolikus plébánia)
  • Feczák László atya (görög katolikus szervezőlelkészség)
  • Kiss János és Hulej Enikő (evangélikusok)
  • Kuti József (reformátusok)
  • Szabó István SchP (piaristák).

A vegyes (nyugdíjasok és diákok) csapatában is szerepeltek 8-9. évfolyamos diákjaink, de három külön diákcsapatot is kiállítottak kilencedikes tanulóink, akik a verseny előkészítésében és a végén az elpakolásban is lelkesen segédkeztek. Köszönjük szépen közreműködésüket.

A vetélkedőről beszámolt több városi média is, többek között a HIROS.HU és a KEOL

Nagy Attila SchP

Submitted by nagy.attila on