2018. 08. 27.

Beszámoló a gólyatáborról

 

2018.augusztus 21-22-én tartottuk iskolánkban a gólyatábori napokat. Idén is változatos és gazdag programok tették lehetővé, hogy kilencedikes diákjaink megismerkedhessenek egymással osztály-és évfolyamszinten is. Az együttlét a közösségépítést is szolgálta.

A gólyatábor első napjának helyszíne az arborétum volt. Ide gyalogosan érkeztünk. Az út során alkalom adódott spontán beszélgetésekre is diáktársakkal, tanárokkal.

Napunkat a szentmise közös ünneplésével indítottuk a Mária kápolnában. Iskolánk paptanára, lelki vezetője köszöntötte a diákokat, majd a mise után beszélt a kápolna történetéről is.

Délelőtt került sor az első közösségi foglalkozásra. Ismerkedést, közösségépítést szolgáló dramatikus játékokat vezettek az osztályfőnökök és a segítő tanárok. A diákok játékos formában tanulták a neveket, azt is így tudták meg egymásról, hogy ki honnan jött.

Osztályonként kisebb csoportokban fedezték fel a csoporttagok közös tulajdonságaikat, s ezt rajzos formában (logókészítés) is bemutatták.

Ebéd után akadályverseny következett. Itt is osztályonként alkottak kisebb csoportokat a diákok. Ez a forma is egymás jobb megismerését és az együttműködést szolgálta. Az egyes állomásoknál íjászkodtak, ügyességi játékokban vettek részt, történelmi személyek apróhirdetéseit fejtették meg, nyelvi játékokat oldottak meg, híres rajzfilmfigurákat ismertek föl, de voltak feladatok a környezettudatos élettel kapcsolatban is.   

Az eredményhirdetés és a napzáró értékelés után ért véget a program. A kollégisták a vacsorát követően esti foglalkozásokon vehettek részt (foci, kosárlabda, városnézés).

A gólyatábor második napján egy hosszabb túrára mentünk. Tőserdőtől Tiszaugig gyalogoltunk kalandos utakon.

A strandolás, a kenuzás és a bőséges finom ebéd viszont feledtette a fáradalmakat.

Este vonattal érkeztünk meg Kecskemétre.

Jó hangulatban, egymásra figyelve telt el a két nap. Sok-sok élményt szereztünk, amelyek megalapozzák az osztályközösségek következő heteit, hónapjait, éveit.

A program EFOP-3.2.5-17-2017-00032 "Kompasz"-pályaorientáció fejlesztése a Piarista Iskolákban című pályázat keretében valósult meg. 

Submitted by kiss.ildiko on