2018. 06. 08.

Mivel általános iskolánk alsó és felső tagozata két külön telephelyen működik, fokozottan kell ügyelnünk arra, hogy a negyedikes tanulók és szüleik számára a tagozatváltás minél könnyebb legyen. Ezt szolgálta április-május folyamán a leendő ötödikes osztályfőnökök meghívása a negyedik osztályokba, és ezt hivatott elősegíteni az a kis program is, amelyet ezen a héten szerveztünk. 

Csütörtökön a negyedik évfolyamos diákokat tanítóik kíséretében meghívtuk a Czollner térre, hogy megismerhessék leendő iskolaépületüket, udvarukat, tornatermüket. A könyvtárban, a titkárságon és néhány szaktanteremben is szétnézhettek, a kémiateremben pedig meglepetésként - Mogyorósné Bálind Anikó tanárnő jóvoltából - egy látványos kísérlet fogadta őket.

A szünetben többen találkoztak testvéreikkel és régebbi diáktársaikkal, ami még inkább segített kis vendégeinknek, hogy otthon érezzék magukat nálunk. A látogatás utolsó állomása a Szent Erzsébet-templom volt, ahol Telek Péter Pál tagozatvezető köszöntötte a leendő ötödik osztályosokat, minden kisdiák kapott egy könyvjelzőt a Czollner téri főépület fényképével és "Vár a felső tagozat!" felirattal, majd a látogatás záróakkordjaként közösen elénekeltük a Nem lesz egyedül a szívem többé... kezdetű vidám dalt.

A negyedikes diákok és tanítóik visszajelzése alapján ez a program is hozzájárult ahhoz, hogy az alsó és felső tagozat közti átmenet minél zökkenőmentesebb, gördülékenyebb lehessen.

Találkozunk szeptemberben!

Galikné Bertus Annamária és Romanóczi Györgyné

Submitted by balind.aniko on