2018. 05. 04.

„A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa.” - Szent Ágostonnak, a 4-5. század fordulóján élt egyházatyának az utazásról írt - és ma is érvényes - gondolataival nyitotta meg Cseh Viktor 11.C osztályos tanuló ballagási ünnepségünket, melynek számos szónoka élt az utazás hasonlatával, hisz búcsúzó diákjaink most tényleg nagy változás, a szó szoros és átvitt értelmében is nagy utazás előtt állnak.

Ünnepségünk első része a díszteremben zajlott, ahová az énekszóval bevonuló végzősöket Menyik Bence 11.B osztályos tanuló köszöntötte Sík Sándor piarista papköltő soraival, majd Mikulás Domonkos igazgató búcsúzott tőlük. A 11. évfolyamosak elköszönő szavait Balla Vivien 11.A osztályos diák tolmácsolta, végül Golovics Lilla 12.A és Avramucz Tamás 12.B osztályos diákok köszöntek el az alma matertől, tanáraiktól és diáktársaiktól.

A díszteremben zajló ünnepséget az iskola épületének utolsó, ünnepélyes körüljárása, a ballagás követte. Iskolatársak és rokonok sorfala között haladtak végzőseink, és vonultak át a piarista templomba. Itt Mikulás Domonkos igazgató úr köszöntötte a diákokat és köszönte meg a szülők, pedagógusok, különösen is a három osztályfőnök, Gáspár Judit, Marton József és Tóthné Szalai Enikő támogatását, munkáját, valamint felolvasta Labancz Zsolt tartományfőnök úr ballagóknak írt levelét.

Az ünnepséget követő szentmise főcelebránsa Galaczi Tibor piarista atya volt, aki homíliájában a nagy próbatételek, az ismeretlen jövő előtt álló diákok figyelmét Krisztus mai evangéliumából vett szavaira irányította: „Azt parancsom nektek, hogy szeressétek egymást!”

A mai - még önfeledt - ünnepet a jövő heti érettségi vizsgák követik, melyhez a tantestület minden tagja nevében sok sikert kívánunk diákjainknak!

A ballagáskor elhangzott igazgatói beszédet és tartományfőnök úr levelét csatolt fájlként olvashatják. A honlapra feltöltött fényképeket Tóth Zsófia (10.A) és Utassy Petra (9.C) készítette.

Bővebb képanyag itt érhető el.

Suba Adrienne igazgatóhelyettes

 

Submitted by suba.adrienne on